Το γύρο του διαδικτύου κάνει το σημείωμα ενός διαχειριστή πολυκατοικίας που φαίνεται να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις… Σύμφωνα με τον/την ίδια παρακαλά όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας να κάνουν καλύτερο προγραμματισμό και να σταματήσουν να μαγειρεύουν μετά τις 12 το βράδυ… Οι ένοικοι δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την παρέμβαση και έσπευσαν αφενός να το ανεβάσουν στο διαδίκτυο και αφετέρου να απαντήσουν με αντίστοιχα ευφάνταστα χαρτάκια στον διαχειριστή.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να μαγειρεύουν το βράδυ της προηγούμενης μέρας για να έχουν ένα πιάτο σπιτικό φαγητό στο τραπέζι τους όταν γυρίσουν από τη δουλειά, ή όταν επιστρέψουν τα παιδιά της οικογένειας στο σπίτι από το σχολείο. Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν ταιριάζει στον διαχειριστή γιατί δεν του αρέσει όπως μυρίζει το σπίτι του… μετά τα μεσάνυχτα βέβαια (για τις υπόλοιπες ώρες λογικά δεν έχει πρόβλημα).

Η ανακοίνωση του περίεργου διαχειριστή:

«Σας παρακαλώ όσο γίνεται να μην μαγειρεύετε μετά τις 00:00 το βράδυ. Λόγω απορροφητήρα, διότι είναι ενιαίος σε όλα τα σπίτια και μυρίζει το σπίτι ανεπιθύμητες οσμές. Κατανοητό μέσα στην μέρα, αλλά όχι π.χ 1:00. Νομίζω δεν το θέλει κανείς αυτό. Ευχαριστώ πολύ».

Οι ένοικοι κατάλαβαν την παρέμβαση αυτή και έσπευσαν να απαντήσουν με αντίστοιχα χαρτάκια, εξυπνάδες και στιχάκια. Ένας έγραψε: «Ότι θέλουμε θα κάνουμε», ενώ ένας άλλος έγραψε «Μήπως να μην κ@#%&με κιόλας;». Κάποιος από τους ενοίκους συμφώνησε μαζί του και θεώρησε ότι η ώρα μαγειρέματος είναι θέμα παιδείας γράφοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύνεσαι σε αμόρφωτους μην περιμένεις τίποτα».  Το βραβείο ωστόσο παίρνει ένας ένοικος που δηλώνει υποστηρικτής του… ΠΑΣΟΚ χωρίς να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο.

Δεν αποκλείεται οι ένοικοι της πολυκατοικίας να αρχίσουν να βράζουν κουνουπίδια και πατσά συστηματικά…