Από ύψος 12 μέτρων χρειάστηκε να πήδηξουν δύο παιδιά για να γλιτώσουν από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο διαμέρισμα της οικογένειάς τους. Οι δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας την Τρίτη με πρωταγωνιστές δύο παιδάκια 3 και 10 ετών. Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Τα παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι χωρίς τους γονείς τους, οι οποίοι φεύγοντας τα είχαν κλειδώσει μέσα, σύμφωνα με το leparisien. Δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την πόρτα, επομένως βγήκαν στο μπαλκόνι ζητώντας για βοήθεια. Άμεσα περαστικοί συγκεντρώθηκαν από κάτω φωνάζοντάς τους να πηδήξουν για να τα πιάσουν. Όπως φαίνεται και σε βίντεο το μεγαλύτερο παιδί βοήθησε το μικρότερο να πηδήξει σπρώχνοντάς το στο κενό, για να καταλήξει στη συνέχεια στα χέρια των περαστικών που βρίσκονται στον δρόμο. Ακολούθησε και το 10χρονο αγόρι το οποίο επίσης προσγειώθηκε στην αγκαλιά τους.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, τα δύο παιδιά δεν είναι τραυματισμένα. Νοσηλεύθηκαν μόνο για εισπνοή αναθυμιάσεων, όπως και άλλοι 17 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της πυρκαγιάς. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τους διέσωσαν δύο άνδρες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας από αυτούς ήταν ο 25χρονος Ατουμανί Ουαλίντ, ο οποίος στην προσπάθεια του να τα πιάσει, έσπασε το χέρι του. «Στ’ αλήθεια τους σώσαμε τις ζωές» δήλωσε.

Όπως επισήμανε, άκουσε φωνές στην περιοχή Λε Βιλνέβ, όπου ζει και γρήγορα έσπευσε στη φωτιά.

Ακόμα ανέφερε ότι άκουσε τα παιδιά να φωνάζουν και έτρεξε προς το σημείο που είδε τη φωτιά. «Είδα τα δύο παιδιά να ουρλιάζουν. Ήταν στο παράθυρο, στον τρίτο όροφο. Υπήρχε πολύς καπνός, φλόγες, εκρήξεις, ακόμη και μέσα στο κτίριο. Τα παιδιά ήταν φοβισμένα, έκλαιγαν».

Το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter έπαιξε σε όλα τα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνοντας τον 25χρονο, εθνικό ήρωα.

Σε αυτό το στάδιο, δεν είχε γίνει γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά, ούτε πού ήταν οι γονείς των παιδιών εκείνη τη στιγμή.