Αδιαμφισβήτητα στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε εν μέσω πανδημίας, οι αφανείς ήρωες είναι οι νοσηλευτές. Δουλεύουν αδιάκοπα, δίχως να υπολογίζουν ωράρια και αντοχές. Πραγματοποιούν ότι καλύτερο μπορούν, ούτως ώστε να σώσουν και να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έτσι, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία, που απεικονίζει την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν οι νοσηλευτές.

“Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αξίζουν τον θαυμασμό μας! Στα χέρια του νοσηλευτή του ΕΟΔΥ, μετά απο 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ για COVID-19, αποτυπώνεται η τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων μας!
Σας ευχαριστούμε!”.

Δείτε την ανάρτηση του

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας προ ημερών (24/7) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, εντούτοις έχουν ήδη συζητήσει για μέτρα που αφορούν στον περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.

Ο ίδιος ανέφερε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και σημείωσε πως «αν δεν αποδώσουν, θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία». Έσπευσε να σημειώσει πως δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown, αλλά βρίσκονται ήδη στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Σημειώσε πως η Αττική συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων και εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού δεν εντοπίζονται σε αλλοδαπούς. Τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 κλίνες ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις