Στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας προχώρησε το συγκρότημα ”Flaming Lips”, διενεργώντας μια συναυλία που θα γραφτεί στην ιστορία, και δίνοντας συγκλονιστικά ”κλικς” που αποτυπώνουν τις συνέπειες της πανδημίας σε όλους τους τομείς. Παρά το σφοδρό χτύπημα που έχει δεχθεί ο τομέας του πολιτισμού, η ροκ μπάντα από την Οκλαχόμα κατάφερε να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση συναυλίας, τηρώντας όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό. Τόσο το κοινό, όσο και τα μέλη της μπάντας, κλείστηκαν σε…πλαστικές φούσκες, υλοποιώντας την αρχική ιδέα του βασικού τραγουδιστή της μπάντας, Wayne Coyne, ο οποίος είχε ζωγραφίσει ένα ανάλογο σκίτσο στις αρχές του Μαρτίου, όταν η πανδημία βρισκόταν σε αρχικό, ακόμη, στάδιο.

«Ζωγράφισα τους Flaming Lips κατά τη διάρκεια ενός σόου το 2019. Ήμουν μέσα σε μια φούσκα άλλα όλοι υπόλοιποι βρίσκονταν κανονικά στον χώρο. Και τώρα οι Flaming Lips κάνουν συναυλία το 2020. Το ίδιο σενάριο, όμως τώρα, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι είμαστε όλοι σε μια πλαστική φούσκα», δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του 59χρονου τραγουδιστή, δεν περίμενε ποτέ το σκίτσο του να λάβει πραγματικές διαστάσεις: «Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε στα μέσα του Μαρτίου φοβόταν ότι οχτώ μήνες αργότερα θα συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση. Όλοι νομίζαμε ότι θα κρατήσει έναν μήνα, ίσως δύο μήνες, αλλά νομίζαμε ότι θα το ελέγξουμε».

Φυσικά δεν θεωρεί πως αυτό αποτελεί το μέλλον της μουσικής και ζωντανής σκηνής, παρά μια λύση στιγμής, ωστόσο παραδέχεται πως αποδεικνύεται ένας ασφαλής τρόπος να διασκεδάσεις και να…ενθουσιαστείς όσο θέλεις: «Μου αρέσει η τελική εικόνα γιατί μπορείς να ενθουσιαστe;iς όσο θες, μπορείς να φωνάξεις όσο θες, χωρίς να κολλήσεις τον διπλανό σου. Το όριο είναι ακόμα εκεί, είναι προστατευμένοι και εσύ είσαι επίσης προστατευμένος», προσθέτοντας και πως «Είμαι έτοιμος να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα, νομίζω ότι θα μπορούσε να το κάνουμε έτσι και να είμαστε απολύτως ασφαλείς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις