Με την πανδημία του κορονοϊού σχετίζεται το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού TIME για το 2020. Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφόρησε με ένα τεράστιο «Χ» πάνω από τον αριθμό 2020. Το εξώφυλλο αυτό είναι όλα όσα νιώθουμε για το 2020 αφού οι περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν αυτή τη χρονιά για όλη τη δυστυχία και τους θανάτους που έχει φέρει μαζί της. Αρχικά ο ιός καταγράφηκε στην Κίνα και εν συνεχεία εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, αφαιρώντας ζωές και δοκιμάζοντας την υγεία και την οικονομία παγκοσμίως.

Όπως σημειώνεται στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Instagram, «υπήρξαν χειρότερα χρόνια στην ιστορία των ΗΠΑ και σίγουρα χειρότερα χρόνια στην παγκόσμια ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε σήμερα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να είστε άνω των 100 για να θυμάστε την καταστροφή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της γρίπης του 1918.

Περίπου 90 για να έχετε την αίσθηση της οικονομικής στέρησης που προκαλείται από τη μεγάλη ύφεση και στα 80 για να διατηρήσετε οποιαδήποτε μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι υπόλοιποι από εμάς δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο – για τις επανειλημμένες φυσικές καταστροφές που επιβεβαιώνουν πόσο έχουμε προδώσει τη φύση.

Για τις εκλογές που αμφισβητούνται βάσει της φαντασίας. Για έναν ιό που προήλθε, πιθανώς, από μια νυχτερίδα μόνο για να αναθεωρήσει τη ζωή σχεδόν όλων των ανθρώπων στον πλανήτη και να τερματίσει τη ζωή περίπου 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Η ανάρτηση του TIME

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Το εβδομαδιαίο αμερικανικό ειδησεογραφικό περιοδικό TIME εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 1923. Η κυκλοφορία του προσεγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις ανά τεύχος. Από τα μέσα του 2006, χρέη αρχισυντάκτη εκτελoύσε ο Ρίτσαρντ Στένγκελ. Η Νάνσυ Γκίμπς έχει πλέον αναλάβει την αρχισυνταξία του περιοδικού από τον Οκτώβριο του 2013. Η πιο διάσημη ενέργεια του περιοδικού είναι η ανακήρυξη κάθε χρόνο του «προσώπου της χρονιάς» όπως και της λίστας «Time 100» που συμπεριλαμβάνει τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις