Ο 24χρονος συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι ενώ κούρευε και περιποιούνταν τα μαλλιά ενός φίλου του στην πυλωτή πολυκατοικίας και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 ημερών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο επειδή με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση, παραβίασε μέτρα πρόληψης ασθενειών, αλλά αθωώθηκε για την κατηγορία υγειονομικής διάταξης, καθώς προσκόμισε στο Δικαστήριο πιστοποιητικό και κάρτα υγείας.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε… τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Ο 24χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι οι γονείς του έχουν μετατρέψει τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πολυκατοικία τους σε αποθήκη για να κάθεται με τους φίλους του να περνούν την ώρα τους και να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Σύμφωνα με το Thenewspaper.gr, ο νεαρός  κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φέρεται να δεχόταν “πελάτες” για να τους κουρεύει. Οι αστυνομικοί επέβαλαν και πρόστιμο 300 ευρώ σε δύο άτομα, που φέρονταν να ήταν “πελάτες”.

“Βροχή” πέφτουν τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, την Παρασκευή, στη Μαγνησία βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις σε πεζούς για άσκοπη μετακίνηση, 13 σε οδηγούς αυτοκινήτων για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης, καθώς και 8 παραβάσεις σε πεζούς, μια σε οδηγό Ι.Χ. και μια σε επιβάτη λεωφορείου για μη χρήση μάσκας. Σε όλους βεβαιώθηκαν πρόστιμα. Δεν είναι όμως τα μέτρα το ίδιο αυστηρά για όλους.

“Άλλος Θεός” για τις εκκλησίες

Για παράδειγμα, οι εκκλησίες του Βόλου ετοιμάζονται για συναθροίσεις, με τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να αναφέρει στο TRT, ότι “οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές”.  “Θα περιμένουμε, πλέον, την απόφαση της Δ.Ι.Σ., γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς. Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. (…) Ξέρουμε να χειριστούμε τα πράγματα. Το έχουμε ξανακάνει και νομίζω ότι θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, γιατί έτσι πρέπει, με απόλυτη, βεβαίως, ασφάλεια για τους ανθρώπους”.

Με πληροφορίες από Thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις