Άνδρας 70 κιλών νίκησε bodybuilder σε μπρα ντε φερ [vid]
Είναι δεδομένο πως όταν δύο άνδρες έχουν 45 κιλά διαφορά και βάζουν δύναμη σε ένα γυμναστήριο, το λογικό είναι να «ποντάρεις» στον πιο μεγαλόσωμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αν έκανε κάποιος κάτι τέτοιο, θα έμενε άστεγος. Και αυτό γιατί στην μία πλευρά ήταν ο Rahul Panicker που ζυγίζει 70 κιλά και είναι πρωταθλητής Ινδίας στην χειροπάλη και στην άλλη ο 115 κιλών bodybuilder, Larry Wheels. Εκ πρώτης όψεως λοιπόν, ο 27χρονος Αμερικάνος φαίνεται να έχει το προβάδισμα λόγω σωματικής ανάπλασης και βάρους. Μάλιστα, στις πρώτες δύο μονομαχίες, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση, κάνοντας το 2-0. Κάπου εκεί όμως, ο Rahul Panicker αρχίζει να εκμεταλλεύεται την απίστευτη τεχνική του, να δουλεύει στην... ανατροπή του εις βάρος του σκορ και τελικά να την καταφέρνει, κερδίζοντας με 3-2.
«Είναι άθλημα που όλοι έχουν κάνει έστω μία φορά. Εχει τραυματισμούς, αλλά όχι σοβαρούς. Οι πιο σοβαροί είναι τενοντίτιδες. Γι’ αυτό συστήνουμε, στην προπόνηση η ένταση να μη ξεπερνά το 60%. Στις προπονήσεις κάνουμε ασκήσεις με βάρη και πάλη στο ειδικό τραπέζι. Δεν αναπτύσσεται μόνο το ένα χέρι, διότι γυμνάζουμε και τα δύο. Αλλωστε στον αγώνα μετέχει και το χέρι, που δεν παίζει. Η τεχνική παίζει σημαντικό ρόλο. Εχουμε αθλητές, αλλά όχι συστηματικούς, διότι το άθλημα δεν είναι ακόμη θεσμικά οργανωμένο. Οταν βλέπω παιδιά που κάνουν βάρη για να ”φουσκώσουν”, τα ρωτώ, τι άθλημα κάνουν και δεν ξέρουν ν’ απαντήσουν. Τα παρακινώ, λοιπόν, ν’ ασχοληθούν με το μπρα ντε φερ, χωρίς ν’ αφήσουν τα βάρη. Καλή ηλικία για ν’ αρχίσει το παιδί είναι τα 14-16 χρόνια. Πρώτα πρέπει να μάθει την τεχνική και μετά ν’ αρχίσει να δυναμώνει. Κάνουμε μικρούς αγώνες, για να κρατάμε ”ζεστά” τα παιδιά. Προγραμματίζουμε μετά τον Σεπτέμβριο να διοργανώσουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα παγκόσμια μετέχουν περί του 2.000 αθλητές από, περίπου, 45 χώρες», υπογραμμίζει.
The current 70kgs Indian National Arm Wrestling Champion, #RahulPanicker beat Larry Wheels, dubbed the world's strongest bodybuilder, in a Arm wrestling ? supermatch. pic.twitter.com/BYA4FKZIQx
— Dr.P.S.VishnuVardhan (@drpsvvardhan) January 7, 2021
Λίγα λόγια για το μπρα ντε φερ
«Επίσημα το άθλημα άρχισε τη δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν αρχαίοι ελληνικοί αμφορείς, που απεικονίζουν αθλητές ν’ αγωνίζονται στη χειροπάλη», λέει ο Γιώργος Γκουλιούμης, πρωταθλητής και προπονητής.