Ο Σκορπιός ένα από τα πιο όμορφα νησάκια του Ιουνίου μετατρέπεται σε πολυτελές τουριστικό συγκρότημα. Βασικός στόχος των εγκαταστάσεων που δημιουργούνται είναι να μπορεί το νησί να φιλοξενήσει κλειστές συνεδριακές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Ο Ρώσος μεγιστάνας που είναι στους 224 πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας forbes, απέκτησε το νησί το 2013 από την Αθηνά Ωνάση.

Μετά από γραφειοκρατικές διαδικασίες τριών ετών ετοιμάζεται να επενδύσει 165 εκατομμύρια που θα περιλαμβάνουν από σύγχρονες εγκαταστάσεις μέχρι οπτικές ίνες που θα επιτρέπουν τη τη μετατροπή του νησιού σε VIP exclusive club.

Θα φιλοξενεί maximum 50 άτομα και το κόστος όταν θα ξεκινήσουν οι ενοικίασεις το καλοκαίρι του 2024 θα είναι 1 εκατομμύριο ευρώ το άτομο ανά εβδομάδα.

Ήδη προβλέπεται πόντιση καλωδίου ηλεκτροδότησης μεταξύ της Λευκάδας και του Σκορπιού καθώς και η δημιουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας κοντά στο ελικοδρόμιο με παράλληλη αναβάθμιση της μαρίνας “Χριστίνα”.

Από πλευράς κτισμάτων θα δεσπόζει η προεδρική σουίτα της οικογένειας Ριμπολόβλεφ η ροζ Βίλα αλλά και αρκετά υπόσκαφα σπίτια απόλυτα εναρμονισμένα στο τοπίο του νησιού και φυσικά βιοκλιματικά.

Σαφώς στα αρνητικά της αξιοποίησης είναι ότι πέρα από τη συντήρηση των υπαρχόντων κτισμάτων έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων θα χτιστούν άλλα 17.552 έστω κι αν η συμμετοχή κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων εγγυάται σε ένα βαθμό τη διατήρηση του φυσικού τοπίου.

Το site ypodomes.gr παρουσίασε πρόσφατα την αρχιτεκτονική μελέτη. Δείτε την στο βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις