Το βίντεο με τίτλο “Charlie Bit My Finger”, που έχει συγκεντρώσει 883 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube, πουλήθηκε από την οικογένεια Ντέιβις-Καρ, σε μια δημοπρασία στην αγορά των NFT ή “non-fungible tokens”.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων, βλέπουμε έναν μικρό Βρετανό, τον Χάρι, να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό του αδελφό Τσάρλι. Το σκηνικό παίρνει «δραματική» τροπή, όταν ο πρώτος βάζει τον δείκτη του στο στόμα του μωρού και προς μεγάλη έκπληξή του ο Τσάρλι κλείνει το στόμα του, δαγκώνοντάς το. Τότε, ο Χάρι λέει τις δύο φράσεις που ενθουσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου: «εεε, Τσάρλι» και «Τσάρλι, αυτό με πόνεσε πραγματικά».

Ακόμα κι αν το βίντεο αυτό, της δεκαετίας του 2000, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία του YouTube, σύντομα θα αποσυρθεί από την πλατφόρμα. Η οικογένεια ανακοίνωσε πως θα το διαγράψει μετά την πώλησή του, εξηγώντας πως ο νικητής της δημοπρασίας θα γίνει «ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του αξιαγάπητου κομματιού της ιστορίας του διαδικτύου».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του “mememaster” και του “3fmusic“, με τον τελευταίο να επικρατεί με μια προσφορά 760.999 δολαρίων.

Η συλλογή των NFT είναι μια τάση, η δημοφιλία της οποίας εκτινάχθηκε τον περασμένο χρόνο, καθώς δύο δισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια σε αυτή την αγορά, μονάχα το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο NonFungible.com.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις