Ιταλία: Την είδηση για την πρόταση για κρατικών οικονομικών κίνητρων σε ζευγάρια που κάνουν θρησκευτικό γάμο, δημοσιεύει η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Δεξιό κόμμα της Lega παρουσίασε στην Ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων ένα ‘μπόνους γάμου’ ύψους έως και 20.000 ευρώ για όσους παντρεύονται στην εκκλησία.

Η έκπτωση του 20% των δαπανών ενός θρησκευτικού γάμου φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, από το κομμωτήριο έως τις ενδυμασίες και τον φωτογράφο της τελετής του γάμου.

Φυσικά, θα υπάρχουν όροι προϋποθέσεις, όπως ότι το ζευγάρι θα πρέπει να αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα, απαραίτητο στοιχείο για την Ιταλική Δεξιά και ο γάμος θα πρέπει να τελεστεί ενώπιον ιερέα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν την Ιταλική ιθαγένεια για τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ το συνολικό ετήσιο εισόδημα του ζεύγους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 23.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή για οικονομικά κίνητρα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης του κόμματος Δράση του Τρίτου Πόλου, σχολίασε σε tweet πως, «πέρα από την πιθανή αντισυνταγματικότητα (του μέτρου), επιβεβαιώνεται ότι η Lega του Σαλβίνι είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου».

Τα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής ISTAT δείχνουν πράγματι μια μείωση των θρησκευτικών γάμων έναντι των πολιτικών.

Η ίδια η La Repubblica πάντως, τονίζει πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πολύ δαπανηρό για τα ιταλικά δημόσια ταμεία, με μια εκτίμηση εξόδων στα 716 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό εις βάρους θρησκευόμενων φορολογουμένων και μη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις