Όρεγκον: Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί με το όχημά του στον Εθνικό Δρυμό Γουϊλαμετ της οροσειράς Κασκέιντς του Όρεγκον, ενώ η οικογένειά του απουσίαζε στο εξωτερικό με κανέναν να μην γνωρίζει πού βρισκόταν.

Στο σημείο εκείνο ο οδηγός δεν είχε σήμα και έτσι προσπάθησε να βρει μια λύση για να σωθεί.

Έγραψε λοιπόν, ένα SMS σε φίλο του με την ακριβή τοποθεσία του, πάτησε «αποστολή» και στη συνέχεια προσάρμοσε το κινητό στο drone του, που το πέταξε αρκετές εκατοντάδες μέτρα ψηλά, ώστε να μπορέσει να έλθει σε επαφή με πύργο κινητής τηλεφωνίας.

«Το αυξημένο υψόμετρο επέτρεψε στο κινητό του να συνδεθεί με πύργο κινητός τηλεφωνίας και να στείλει το μήνυμα, που είχε ως αποτέλεσμα να σταλούν δυνάμεις μας και να τον συνδράμουν», ανέφερε η Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης του Γραφείου του Σερίφη της κομητείας Λέιν.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι στη διάρκεια της διάσωσης του άνδρα, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν κι έναν άλλο οδηγό, που είχε παγιδευτεί επί «αρκετές μέρες» στα χιόνια. Οι διασώστες επαίνεσαν τον άνδρα για την επινοητικότητά του και τόνισαν ότι πήρε τη σωστή απόφαση να παραμείνει στο αυτοκίνητό του.

«Σπάνια πεθαίνει κανείς στο Όρεγκον λόγω έκθεσης στο κρύο, εφόσον περιμένει στο όχημά του να βρεθεί και να διασωθεί, αλλά δυστυχώς έχουμε δει πολλές φορές την τραγική έκβαση που είχε για ορισμένους η απόφασή τους να απομακρυνθούν», είπαν.

Συνέστησαν σε όσους οδηγούς κυκλοφορούν σε απόμερες περιοχές να ενημερώνουν προηγουμένως ένα άτομο της εμπιστοσύνης τους για τον προορισμό τους και πότε θα επιστρέψουν και να μην παρεκκλίνουν από το αρχικό σχέδιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις