800 ευρώ επίδομα: Μιλώντας στο MEGA και το Νίκο Φιλιππίδη αναφορικά με την επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ η οποία ανακοινώνεται αύριο, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «πληρώθηκαν 686 χιλιάδες 800άρια χωρίς το σύστημα να πέσει, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υπογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα».

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, είπε πως θα έρθει τροπολογία μετά το Πάσχα, η οποία θα φορά:

  • Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
  •  Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο, που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Μέχρι 5 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος για τους μακροχρόνια άνεργους

«Μαζί με τους 160 χιλιάδες εργαζόμενους θα πάρουν και 155 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 800 ευρώ. Υπάρχει πλατφόρμα που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η οποία θα διευρύνει την περίμετρο καθώς θα πάει σε επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζομένων. Οποιαδήποτε παθογένεια αντιμετωπίζεται αμέσως», πρόσθεσε.

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει μέχρι 5 Μαΐου», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

«Ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή των επιστημόνων, ξεπερνώντας τους 160 χιλιάδες. Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πληρώθηκαν 17-18 χιλιάδες voucher. Η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν όλοι στις προθεσμίες που έχουμε πει τα 400 ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα. Τα 200 ευρώ επίσης μέσα στον Απρίλιο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις