Εργατική πρωτομαγιά ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός από μήνυμα του κομμάτος, ο ΣΥΡΙΖΑ στον επίσημο λογαριασμό του facebook ανάρτησε αφίσα με κεντρικό σύνθημα “ΟΧΙ στην εργασιακή ανοσία της αγέλης”. Το σχόλιο στην δημοσίευση γράφει

«Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις
Φέτος η #Πρωτομαγιά είναι διαφορετική.
Εκείνο, όμως, που δεν πρέπει να αφήσουμε να αλλάξει είναι το δικαίωμα στην εργασία.
Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αγωνιζόμαστε περισσότερο από ποτέ για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία κι εργασιακά δικαιώματα.
Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, θα τιμήσει την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς με πολύμορφες συμβολικές δράσεις.
#ΜενουμεΟρθιοι #Covid19
https://bit.ly/3f6GCgw»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις Φέτος η…

Gepostet von ΣΥ.ΡΙΖ.Α. amDonnerstag, 30. April 2020

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο

«H κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και την πλήρη ταύτιση με τις επιταγές του ΣΕΒ», αναφέρει στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, με φόντο και την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την Οικονομία. «Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, τούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, και εργασιακά δικαιώματα ως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μια πανδημία που αποκάλυψε με τον πιο έντονο τρόπο τις καταστροφικές επιπτώσεις του νεοφιλελεύθερους δόγματος, της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους».

«Συγχρόνως ανέδειξε την απλή αλήθεια, ότι ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις συνθήκες για οικονομική και κοινωνική ευημερία. Στις δύσκολες ώρες ήταν οι εργαζόμενοι στην υγεία, στα καταστήματα τροφίμων, στις υπηρεσίες ντελίβερυ, στην καθαριότητα, οι «αόρατοι» εργαζόμενοι, που στήριξαν με αυταπάρνηση το κοινωνικό σύνολο», υπογραμμίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης λέγοντας ότι «θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας το επόμενο διάστημα, δηλαδή θα υπερισχύσουν η στήριξη των μισθών, των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε να σταθεί όρθια η κοινωνία και η οικονομία ή οι νεοφιλελεύθερες συνταγές για την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, με μειώσεις μισθών, ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας και γενίκευση των απολύσεων».


Κατηγορεί την κυβέρνηση για ταύτιση με τις επιταγές του ΣΕΒ, και «με μέτρα όπως η κατάργηση της δήλωσης των ωραρίων, η επιδότηση της αναστολής εργασίας (με 533 ευρώ το μήνα) και όχι των μισθών, οι διατάξεις για την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και την υποχρεωτική κινητικότητα των εργαζομένων και ακόμα περισσότερο με το “νέο εργατικό δίκαιο” πλήρους απορρύθμισης της εργασίας που σχεδιάζει για την επόμενη μέρα. Για αυτό και επιτρέπει την προσεχή Δευτέρα το άνοιγμα 70.000 επιχειρήσεων, δίχως κανένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους».

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία, δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση και στα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για διάλυση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στους δρόμους της διαπλοκής. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επωφεληθούν από την πανδημία για να περάσουν αντεργατικές και αντιδραστικές πολιτικές, όπως το οπισθοδρομικό νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με οδηγό τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, θα παλέψουμε για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, για βελτίωση της δημόσιας Παιδείας και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους και όλες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις