Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων παρουσιάζει για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την PRORATA, το διάστημα 24-29 Απριλίου σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου συνοψίζονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 40%
  • ΣΥΡΙΖΑ 24%
  • Κίνημα Αλλαγής 5%
  • ΚΚΕ 5%
  • Ελληνική Λύση 4%
  • ΜέΡΑ25 3%

Το 4% απαντά «άλλο κόμμα» και το 13% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει/θα επιλέξει άκυρο/λευκό ή δεν θα ψηφίσει.


Σε ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ως προς τη συμπάθειά στους πολιτικούς, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Εξάλλου στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Τέλος στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% οι εξέδρες των γηπέδων για παρακολούθηση αγώνων, το 37% τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.