Τσίπρας – Νοσηλευτές: Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας, αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ιδιαίτερο και σπουδαίο  ρόλο τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει σε ανάρτησή του: 

“Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας, πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες, δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ένα ευχαριστώ όμως που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας, και πάνω από όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις.

Η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν Υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αρκούν αυτά; Όχι, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

  • Στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό. Γιατί τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών.

Είναι γεγονός ότι οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες, αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις Δομές Δημόσιας Υγείας όλης της χώρας, σήκωσαν και σηκώνουν όλο το βάρος για την αξιόπιστη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας. Και παρά το γεγονός ότι λοιδωρήθηκαν στο παρελθόν, μαζί με πολλούς άλλους εργαζόμενους, ήταν στην πρώτη γραμμή, σώζοντας ζωές, χωρίς διακρίσεις. Κι είναι βέβαιο ότι θα ξαναείναι στην πρώτη γραμμή, όταν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι υγειονομικοί, με αφορμή την Ημέρα. Στόχος τους, να αναδείξουν τις παθογένειες του συστήματος υγείας στη χώρα μας, με κύριες την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις