Καβγά στην πάλαι ποτέ “γαλάζια πολυκατοικία” προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα σε Κυρανάκη και Πολάκη στη διάρκεια της εξέτασης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τον νεαρό βουλευτή της ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποκάλεσε «κότες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας οξείας αντιδράσεις, όπως -μεταξύ άλλων- το σπρώξιμο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Το θέμα ανάμεσα στους βουλευτές θεωρήθηκε λήξαν το ίδιο κι όλας βράδυ, μετά τις αμοιβαίες «συγγνώμες» που αντηλλάγησαν, ωστόσο πήρε διαστάσεις στη φιλοκυβερνητική αρθρογραφία και στο σχετικό χώρο στα social media. Ειδικότερα, η αρχή έγινε με άρθρο του εκδότη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάση Μαυρίδη, στο οποίο μπαίνει στο στόχαστρο ο κ. Κυρανάκης με την επισήμανση ότι «ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε». Ο κ. Μαυρίδης προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως, «ο κ. Κυρανάκης έχει ευνοηθεί όσο κανένας άλλος νέος πολιτευτής. Αλίμονο όμως αν αυτό έχει να προσφέρει στα κοινά ένας άνθρωπος που περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Κοινοβουλίου».

Τη σκυτάλη πήραν τα δεξιά trolls των social media αλλά και επιδραστικοί χρήστες με το ονοματεπώνυμο τους, όλοι φιλοκυβερνητικοί, ξεκινώντας μια αντιπαράθεση περί Κυρανάκη. Οι μεν έβριζαν τον Μαυρίδη, εκφράζοντας τη στήριξη τους στον Κυρανάκη (τον βουλευτή που τον έχουν περί πολλού για τις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ) και οι δε -που εκφράζουν το μετριοπαθές κέντρο– καλούσαν την ηγεσία της ΝΔ να μαζέψει τον αψύ νεαρό, καθώς «δεν χρειάζεται η ΝΔ έναν αντι-Πολάκη», ούτε έναν «έλληνα Κουρτς».

Ο ίδιος ο Κ. Κυρανάκης μίλησε στον ΣΚΑΙ και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην αίθουσα της Προανακριτικής. Δεν αρνήθηκε ότι προκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τους «κότες».

Αναλυτικά το κεντρικό άρθρο του Θ. Μαυρίδη:

Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο αστικός χώρος από τα άκρα είναι η πολιτική ευπρέπεια. Η υπεράσπιση και η αποδοχή της άλλης άποψης, η πολιτισμένη αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η πολυφωνία. Ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Οι Κυρανάκηδες είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι σήμερα για να αποδείξουν ότι τους έχουμε «παρεξηγήσει». Αυτοί έχουν μάλλον παρεξηγήσει τις δικές μας ανοχές.

Μοιάζει απίστευτο! Στην χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο κ. Παύλος Πολάκης ήταν κύριος! Ναι, ο συνήθης ύποπτος, ο γνωστός για τις αήθεις επιθέσεις του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, χτες ήταν ένας «άλλος» Πολάκης. Κι ήρθε ο «πολύς» Κωνσταντίνος Κυρανάκης για να κάνει την συνεδρίαση αρένα, εκτοξεύοντας ύβρεις. «Είσαι κότα λειράτη» είπε ο κ. Κυρανάκης απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη. Μέσα στην Βουλή. Δεν του έδωσε δικαίωμα ο κ. Πολάκης. Τουλάχιστον όχι χτες. Δεν είναι το ίδιο με την σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ούτε και το ύφος, φυσικά, είναι το ίδιο. Τι ακριβώς εξυπηρέτησε ο κ. Κυρανάκης με αυτή του την στάση; Το έργο της Επιτροπής; Σίγουρα όχι. Τον αστικό χώρο; Ούτε για αστείο. Ενδεχομένως βρήκε έναν τρόπο για να θυμίσει στο «κοινό» του την ύπαρξή του. Να μας συγχωρεί, αλλά ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται ακραίες φωνές. Μας φτάνει το νέο κόμμα που φτιάχνει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν χρειαζόμαστε άλλες τέτοιες πολιτικές φωνές.

Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε συμπεριφορές τύπου Πολάκη και να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες συμπεριφορές τύπου Κυρανάκη. Ναι, ο κ. Πολάκης κέρδισε έτσι την πρωτιά στον νομό Χανίων. Αυτό είναι άραγε το ζητούμενο; Η πρωτιά του κ. Κυρανάκη στον Νότιο τομέα της άλλοτε Β’ Αθηνών;

Ο κ. Κυρανάκης έχει ευνοηθεί όσο κανένας άλλος νέος πολιτευτής. Αλίμονο όμως αν αυτό έχει να προσφέρει στα κοινά ένας άνθρωπος που περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Κοινοβουλίου. Δεν είναι αυτή η Δημοκρατία που υπερασπιστήκαμε απέναντι στην λαίλαπα των νεοσταλινικών και των ακροδεξιών συνεταίρων τους. Δεν είναι αυτός ο νέος κόσμος που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις