Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη ΓΑΔΑ νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας. Ο Υπουργός βρέθηκε στο πλευρό των υπεύθυνων δίνοντας τους μάλιστα τα συγχαρητήρια του για τον χειρισμό τους στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα. Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας η ομάδα που είχε αναλάβει την υπόθεση προσήγαγε μια 35χρονη από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, ύποπτη για την επίθεση.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που ερευνούσε την υπόθεση, κατάφερε να λύσει τον γρίφο έπειτα από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης. Η βασική ύποπτη είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη. Αυτή την ώρα, μάλιστα, διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης.

Στη λιτή ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Ο τρόπος που εντόπισαν την 35χρονη

Η 35χρονη γυναίκα που προσήχθη και καταθέτει στη ΓΑΔΑ, προέρχεται από το περιβάλλον της 34χρονης Ιωάννας και στην κατάθεσή της δεν έχει παραδεχθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση. Στον χώρο εργασίας της η αστυνομία βρήκε μια περούκα και μια τηλεκάρτα, στοιχεία που φαίνεται να “πρόδωσαν” την 35χρονη. Πρόκειται για την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί η οποία τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνητρο ήταν η ερωτική αντιζηλία αλλά μέχρι στιγμής το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι ένα αίτημα φιλίας στο Facebook, που είχε υποπέσει στην αντίληψη της φερόμενης ως δράστιδος.  Η γυναίκα που προσήχθη δεν ήταν στο κάδρο των βασικών υπόπτων. Οι αρχές συλλέγουν όλες τις πληροφορίες ώστε να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της, ενώ θα γίνει και εξέταση με ανάλυση φωνής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις