Στην τελετή παράδοσης παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την προσφορά της εταιρείας «Παπαστράτος». Η τελετή παραλαβής πραγματοποιείται στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως φέτος «είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ». Σημείωσε πως το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112 φέτος λειτουργεί και δίνει στην Πολιτική Προστασία ένα σημαντικότατο εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών. Σχετικά με τα νέα οχήματα τόνισε πως πλέον έχουν φτάσει τα 126, ενώ όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει πως ο στόλος της Πυροσβεστικής εξοπλίζεται πια με οχήματα που μας δίνουν τη δυνατότητα να επέμβουμε εντός του δάσους και σημείωσε πως «έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Πάντα αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν είναι τυχαία η αγάπη των πολιτών για τον Έλληνα πυροσβέστη, τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του. «Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές» ανέφερε, επισημαίνοντας: «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, μια πονεμένη ιστορία πολλών ετών, επιτέλους λειτουργεί. Σημαντικό εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί σε όλα τα σημεία της χώρας, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε 1300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Τα νέα μας οχήματα έφτασαν τώρα τα 126 και όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, υπογράμμισε ότι «ήταν ένα από τα όπλα που μας οδήγησαν στην πρώτη νικηφόρα μάχη» και εξήγησε: «Σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, από επιχειρήσεις για την ενίσχυση δομών υγείας. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι τον ιδιωτικό τομέα γιατί ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ευχαριστώ την εταιρεία “Παπαστράτος” που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια αθόρυβα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις