Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Εργασίας στον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο για τους συνταξιούχος. Έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αιτήματα κατηγοριών συνταξιούχων για άρση αδικιών και αυξήσεις των συντάξεών τους, τονίζοντας  ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων.

Συγκεκριμένα ο κος Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχει επιτευχθεί «δημοσιονομική ισορροπία» αναφέροντας ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις ισχύουσες προβλέψεις για τις συντάξεις θα επαναφέρει την αναγκαιότητα εκ νέου περικοπής των συντάξεων. Κάλεσε δε τα κόμματα, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που προτείνουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό να δείξουν υπευθυνότητα συνοδεύοντάς τις με αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας.

Συγκεκριμένα κατά τον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που μετέφεραν αιτήματα κοινωνικών ομάδων για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Ο Υπουργός επέκρινε τη στάση των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορώντας τους ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κάνει αυτά» και τους θύμισε ότι έχουν υπάρξει κυβερνητικό κόμμα και θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τη δημοσιονομική ισορροπία του ασφαλιστικού, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων μόνο ύστερα από δικαστικές αποφάσεις. 

Ο χρήσιμος αλλά όχι ευχάριστος υπουργός εργασίας, θυμίζοντας τον Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε πει ότι έχει την υποχρέωση να κάνει το καθήκον του όσο κι αν είναι σκληρό. Συγκεκριμένα ο Γ. Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι σε όλη του την πολιτική πορεία και τη μακρόχρονη παραμονή του στη θέση του υπουργού Εργασίας προσπάθησε να είναι «χρήσιμος και όχι ευχάριστος για την πατρίδα και τους Έλληνες». Η τοποθέτησή του προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. διότι απέφυγε συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Αντίθετα ανάλωσε τον χρόνο του στην υπεράσπιση του νόμου του για το ασφαλιστικό και την υποτιθέμενη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν κυβερνά η ΝΔ ή κορονοϊός
Μεταξύ των άλλων ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ζήτημα της καθυστέρησης της έκδοσης των συντάξεων, για το οποίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική και από βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο συνάδελφός του Κώστας Κοντογιώργος. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στον κορωνοϊό και στο προσωρινό κλείσιμο των υπηρεσιών, αλλά και στις 25.000 ακαταχώριστες συντάξεις που εντοπίστηκαν. Αναγνώρισε ότι η πανδημία έχει επιφέρει «πλήγμα» στα έσοδα του ασφαλιστικού, τα οποία θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ υποστήριξε ότι η υποτιθέμενη οικονομική ανάπτυξη το 2021 θα επαναφέρει την «ισορροπία» στο σύστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις