Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και απεικονίζει νεαρό να βρίσκεται στο προαύλιο της Βουλής και να επικοινωνεί με ασύρματο αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Νίκος Βούτσης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το άτομο φαίνεται να χρησιμοποιεί ασύρματο. «Υπάρχει φωτογραφία, δυστυχώς, ανθρώπου ο οποίος ήταν στον περίβολο της Βουλής, εξ όσων μου κατατέθηκε, ντυμένου όχι με αστυνομικά, ο οποίος με walkie talkie είχε κατευθείαν επαφή πιθανότατα και ενδεχόμενα με άτομα τα οποία έκαναν αυτές τις όποιες έκνομες ενέργειες ανάμεσα σε αυτό το μπλοκ», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη φωτογραφία και επέμεινε ότι η Αστυνομία προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. «1.000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.», υποστήριξε.

Η τοποθέτηση του Νίκου Βούτση

«Νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε αυτά τα έδρανα κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Οικονόμου; Με ποιο δικαίωμα χτυπήσατε την σημερινή διαδήλωση; Πού το βρήκατε το δικαίωμα κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Οικονόμου; Διότι εσείς εκπροσωπείτε αυτή τη στιγμή τις δυνάμεις καταστολής που προσχεδιασμένα χτύπησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχαν οργανώσει την εκδήλωση.

Τι μήνυμα δίνετε, εάν με παρούσα όλη τη Βουλή και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να καλούν σε συγκέντρωση, με όλη αυτή την επισημότητα , συμβαίνουν αυτά που μαθαίνουμε εκεί έξω, με μηχανάκια να περνάνε μέσα από τη διαδήλωση, με νεαρούς αστυνομικούς να λειτουργούν εκδικητικά εναντίον άλλων νεολαίων και διαδηλωτών, φανταστείτε τι θα γίνει κ. Χρυσοχοϊδη σε επόμενες διαδηλώσεις και εκδηλώσεις που δεν θα υπάρχουν τα φώτα της δημοσιότητας, όταν θα έχει πέσει η νύκτα, τότε τι θα γίνει;

Θα γίνουν αυτά που μάθαμε πως έγιναν στα μπαράκια των Εξαρχείων και διάφορες άλλες εκδηλώσεις της νεολαίας και δεν θα υπάρχει κανείς να τα καταγγείλει και να τα επικοινωνήσει Σήμερα φέρατε ένα νομοσχέδιο για να οργανώνετε καλύτερα αυτή την καταστολή Έχετε τεράστια ευθύνη , και να την αναλάβετε για τα σοβαρά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αθήνα Εάν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα τότε να παραιτηθείτε σήμερα», αναφέρει στην τοποθέτηση του ο Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε:Επεισόδια στο Σύνταγμα: Ένταση και μολότοφ [vid & pics]

Την παραίτηση του Χρυσοχοϊδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι αθλιότητες αυτές είχαν ως μοναδικό στόχο να διαλύσουν τη μαζική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη. Και, βεβαίως, ο οργανωτής αυτής της προβοκατόρικης επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης». Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει μάλιστα σε «απαίτηση» από τον Κ. Μητσοτάκη να «αποπέμψει τώρα τον υπουργό του». Σε διαφορετική περίπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, φέρει ο ίδιος «ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας».

«Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του. Σε διαφορετική περίπτωση, φέρει ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας».

Κεντρική φωτογραφία από left.gr