Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μίλησε στον εκπομπή Kontra24 για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας πως όλοι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει σύντομα, εννοώντας πως θα κινηθεί και νομικά: “Υπήρξε μια εκστρατεία λάσπης για την οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν όχι μόνο πολιτικά και αυτό είναι κάτι που το λέω με ευθύτητα. Συλλογικά συντεταγμένα και πολιτικά όλοι θα πάρουν την απάντηση τους”, είπε ο Νίκος Παππάς.

Οπώς είπε στην προανακριτική δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, δεν εξέτασαν του μάρτυρες που ζήτησε ο εξεταζόμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα δεν έλαβαν υπόψιν του ότι η  Novartis έχει ομολογήσει το σκάνδαλο ενώπιον του Αμερικανικού δημοσίου ότι στελέχη της “χρημάτισαν, συνωμότησαν κι έκαναν κι άλλες παράνομες ενέργειες για να ευνοηθεί  η εταιρία.  Για τον ίδιο είπε “το γεγονός ότι δεν με αναφέρει το πόρισμα αποτυπώνει ότι εδώ υπήρξε μια εκστρατεία λάσπης για την οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν και όχι μόνον πολιτικά”

Για αυτό τον πόλεμο λάσπης ο κ.Παππάς είπε “Πληρώνω ότι έβαλα τα κανάλια να πληρώσουν για τις άδειες” και τόνισε ότι για πρώτη φορά πληρώθηκαν τηλεοπτικές άδειες κάτι που δεν έκαναν Βενιζέλος κι ο Ρουσόπουλος που ήταν προκάτοχοι του σε αντίστοιχο χαρτοφυλάκια. Για την διαδικασία της αδειοδότησης και τις καταγγελίες περί σχέσεων με τον Χρήστο Καλογρίτσας είπε ότι  ως κυβέρνηση έβαζαν μόνον τους κανόνες των όρων, δεν είχαν προνομιακές επαφές με κανέναν και ότι ως υπουργός είχε συναντηθεί με όλους τους υπερθεματιστές ως όφειλε εκ της θεσμικής θέσης του. Θύμισε κιόλας ότι ο κ.Χρήστος Καλογρίτσας είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν στον ορισμό των τηλεοπτικών αδειών μαζί με την Κυριακού και υπερασπίστηκε την διαδικασία τους διαγωνισμού λέγοντας ότι “Υπηρετήσαμε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον”. Επίσης τόνισε ότι πριν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εργάζοταν 600 άτομα στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και 1.800 εργαζόμενοι στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ μετά τον νόμο Παππά σήμερα εργάζονται 5.500 συνολικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς με άδεια.

Για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Οπως είπε εγείρεται μείζον ζήτημα να υπάρχει φυσική παρακολούθηση εν ενεργεία υπουργού, με ηχογραφήσεις και φωτογραφίες, γι αυτόν που κάνει την παρακολούθηση αλλά και γι αυτόν που την εργαλειοποιεί. Διότι κι αυτός που την εργαλειοποιεί και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει πολιτικά είναι και ηθικός αυτουργός αυτόματα της παρακολούθησης αυτής. Οπως είπε “το αν είναι και φυσικός αυτουργός. Δηλαδή αν η Νέα Δημοκρατία είχε σχεδιάσει και είχε οργανώσει αυτού του τύπου την παρακολούθηση μένει να αποδειχθεί και θα το δούμε, θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις