Ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διήμερη καθυστέρηση προχωρά αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής και την κατηγόρησε για προσπάθεια διχασμού: «Κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είστε εδώ και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα». Σημείωσε, ότι από την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας εξέπεμπε σήματα συναγερμού και όλα τα Μέσα γέμισαν με «διαρροές», «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όμως, μένουν χωρίς επίσημη ενημέρωση και οι πολιτικές δυνάμεις το ίδιο».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

«Ο Μητσοτάκης αρνείται να μας ενημερώσει»

Τόνισε πως «ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ’ όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις». «Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών».

Navtex και Αντι-Navtex

Σε «τεντωμένο σκοινί» είναι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Τελευταία εξέλιξη είναι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη NAVTEX στο Καστελόριζο. Συγκεκριμένα, στο διάβημα της Αθήνας απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μία μόλις μέρα μετά την έκδοση της NAVTEX από την Τουρκία ανοιχτά του Καστελόριζου. Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται πως η Navtex είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Διαβάστε περισσότερα: «Εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας» οι έρευνες του Oruc Reis απάντα η Άγκυρα – Με Αντι-NAVTEX απαντά Ελλάδα και Κύπρος