Μιλώντας από το βήμα της Βουλής με φόντο την επικείμενη δίωξη εναντίον του επί τη βάσει του πορίσματος της ΝΔ στην Προανακριτική, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε με δηκτικό ύφος το περιεχόμενο της μήνυσης που έχει καταθέσει εις βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός. Ειδικότερα, επισήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ισχυρίζεται στη μήνυσή του ότι απώτερος σκοπός των «σκευωρών της Novartis» ήταν να τον φιμώσουν «ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών». Και πρόσθεσε ειρωνικά: «Ένα χρόνο κυβερνά η ΝΔ και ο Σαμαράς είναι ακόμα… φιμωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει το «παρών» στην Προανακριτική, αλλά προτίμησε να δώσει συνέντευξη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα την επομένη από τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής. Γιατί άραγε;

Ο Ζαχαρής εκβιάστηκε, δεν ξέρω αν υπέκυψε

Την άποψη ότι εκβιάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση δίωξης εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη μέσω του πορίσματός του, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ενέδωσε. «Έχει εκβιαστεί ο Ζαχαρής, δεν ξέρω αν υπέκυψε…» είπε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, καταθέτοντας στα πρακτικά δημοσίευμα της φιλοσαμαρικής εφημερίδας, «Άποψη», το οποίο υπενθύμιζε στον Ευ. Ζαχαρή την «εμπλοκή ροζ περιεχομένου» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το μακρινό παρελθόν.

«Εντελώς παράνομη η άσκηση δίωξης στην Τουλουπάκη»

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, η άσκηση δίωξης εναντίον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς «είναι εντελώς παράνομη». Επ΄ αυτού, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε «απλά νομικά» και συγκεκριμένα το γεγονός ότι μία μέρα πριν την κατάθεση του πορίσματος Ζαχαρή είχε προηγηθεί η κατάθεση του πορίσματος Σοφουλάκη, ο οποίος συμπέρανε ότι η δικογραφία εναντίον της κ. Τουλουπάκη πρέπει να αρχειοθετηθεί. Πρόσθεσε δε ότι για να γίνει ανάσυρση της δικογραφίας θα έπρεπε να έχουν προκύψει νέα στοιχεία με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Χαρακτήρισε δε νομικά αβάσιμο το πόρισμα Ζαχαρή, θίγοντας το αντιφατικό σημείο αρχειοθέτησης του σκέλους της υπόθεσης που αφορά τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, τη στιγμή που παραγγέλλεται η δίωξη της προϊσταμένης τους, κ. Τουλουπάκη. «Είναι ποτέ δυνατόν η Τουλουπάκη να τα… έκανε όλα μόνη της;» διερωτήθηκε δηκτικά και παρέθεσε, επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Ζαχαρής μοιάζει να αγνοεί στοιχειώδη δεδομένα της υπόθεσης.

Τελικός στόχος είναι ο Τσίπρας

«Δεν θα με δικάσετε εσείς κύριε Μπούγα» φώναξε φορτισμένος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή Φωκίδας της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι λειτούργησε απεναντί του ως «στρατοδικείο ή μάλλον σαν κατοχικό δικαστήριο λειτουργήσατε, ούτε καν με δοσιλόγους αλλά με ναζιστές αξιωματικούς» Ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία το πόρισμα της ΝΔ για την πρόταση παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο και έκανε λόγο για μαφιόζικες πρακτικές. Είπε δε ότι τελικός στόχος είναι ο Τσίπρας. Μιλώντας στη Βουλή είπε ότι δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για τη δίωξή του και έκανε προσωπική επίθεση στον Ιωάννη Μπούγα, πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής κατηγορώντας τον για παραλείψεις. «Μετά από 9 μήνες αποδείχθηκε ότι δεν είναι δίωξη, είναι κάτι πολλαπλά επικίνδυνο για τη δημοκρατία». Είπε επίσης ότι το πόρισμα για την παραπομπή του είναι«φληναφήματα και έκθεση ιδεών». Μίλησε δε για πόλεμο λάσπης και κασετών «σε λίγο από τα περίπτερα δεν θα αγοράζουμε κασέτες για να γράφουμε τραγούδια, αλλά κασέτες με υποκλοπές» είπε.

Για την Ελένη Ράικου

Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην επιστολή παραίτησης η κ.Ράικου δεν τον αναφέρει καθόλου παρά μόνον ότι έχει στοχοποιηθεί συμφέροντα από τον χώρο του φαρμάκου, πουθενά δηλαδή δεν ανέφερε για Ρασπούτιν