«Μάλλον θα είναι “τυχαίο” πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό». Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και προσθέτει: «Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κράνης φέρεται να απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες, ο χαμηλών τόνων υπουργός, φέρεται να αισθάνθηκε ακάλυπτος από την κυβέρνηση σε επανειλημμένα αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Κράνης υπήρξε δικαστικός λειτουργός συνταξιοδοτηθείς στις 30.6.2019 με το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τον οποίο κατείχε από τον Οκτώβριο του 2016.

Στον Άρειο Πάγο εισήλθε τον Αύγουστο του 2009, προαχθείς τότε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το διάστημα από 26.5.2016 έως 30.6.2019 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο μετατίθεται ο ανασχηματισμός

Αναφορικά με την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, ο πρωθυπουργός, αν και φέρεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές και τα πρόσωπα, φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ως προς τον χρόνο ανακοίνωσής του. Ως εκ τούτου, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μετάθεση της σχετικής ανακοίνωσης προς τα τέλη Αυγούστου προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στη ΔΕΘ με το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ποτέ δεν αποκλείεται κάποιος αιφνιδιασμός.

Στο πλαίσιο αυτό , κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν με νόημα από το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, βρίσκεται ήδη σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει ο ανασχηματισμός άμεσα, τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Κράνης δεν αναμένεται να αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις