Ερωτήματα και αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα που φέρει τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, να προχώρησε – εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού – σε πλήρη ανακαίνιση και επέκταση του γραφείου του στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος, με νέο εξοπλισμό (μέχρι και διπλό στρώμα περιλαμβάνεται στις αγορές) και είδη υγιεινής (μπανιέρα, νιπτήρες κ.λπ.). Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», την κίνηση αυτή δεν την είδαν με καλό μάτι άλλοι υπουργοί και υφυπουργοί με τους οποίους συστεγάζεται στο κτίριο της οδού Νίκης.

Κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Παπαθανάσης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός σε αναπληρωτής υπουργός. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο συστεγάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Όσοι αντιδρούν, υπενθυμίζουν πως όταν πήγε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε καμία «αναβάθμιση» του γραφείου του και αρκέστηκε σε αυτά που παρέλαβε.

Ο μόνος που αναγκαστικά δεν αντέδρασε είναι ένας γενικός γραμματέας που είδε να ξηλώνεται το γραφείο του και να μετακομίζει σε διπλανό χώρο προκειμένου να επεκταθεί το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Το δημοσίευμα επικαλείται αντιδράσεις από άλλα κυβερνητικά στελέχη τα οποία λένε πως «ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φτιάχνει γραφεία και επιτελείο με “δικούς του ανθρώπους”, δίνοντας την εντύπωση πως θα μείνει αιωνίως στην οδό Νίκης». Προσθέτουν, δε, πως στις λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν από την ανάληψη της θέση του, ο κ. Παπαθανάσης το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τους εχθρούς του εντός της κυβέρνησης!

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα ερωτήματα για το τι ακριβώς χρειαζόταν το διπλό κρεβάτι και η μπανιέρα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους, έπειτα από υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Μάλιστα οι δυο υπουργοί ενημερώθηκαν λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις