Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, σχολίασε την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Με τη σημερινή απόφαση, η θυσία του Παύλου Φύσσα καθίσταται σωτήρια για τον τόπο, για τη Δημοκρατία. Δεν έχουμε τελειώσει, όμως, με το μίσος, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, όσο κι αν πολίτες και Δικαιοσύνη έδειξαν το δρόμο.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αφήσει πίσω του όσα πλαισίωσαν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την εκτόξευσαν μέχρι τη Βουλή και την Ευρωβουλή – από το δημοσιογραφικό lifestyle, μέχρι την πολιτική ανοχή στην επιχειρηματολογία ή τη δράση τους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν είχαμε αντιδράσει έγκαιρα, στις πρώτες βιαιοπραγίες, με όλη τη δύναμη της συντεταγμένης πολιτείας και του νόμου;

Ο αγώνας αυτός θα δοθεί και στην Ευρώπη, καταρχάς ενάντια στα απομεινάρια της οργάνωσης, αλλα και ενάντια στο νέο πρόσωπο του φασισμού, τους αυταρχικούς ηγέτες που νομοθετούν ενάντια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες, πρόσφυγες και άλλους.

Κι αυτές είναι μάχες θα συνεχίσουν να δίνονται με το λαό που βγήκε σήμερα στο δρόμο ζητώντας δικαιοσύνη, το λαό που ψηφίζει, το λαό που οργανώνεται, συμμετέχει και δρα για το κοινωνικό καλό.

Τι δήλωσε το πρωί (7/10)

Ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έδωσε το παρών έξω από το Εφετείο για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος μίλησε στο flash.gr και ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική Δημοκρατία, μία μέρα που θα προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και δημιουργώντας ένα πλατύ πολυεθνικό μέτωπο για μία κοινωνία χωρίς φασισμό, χωρίς αποκλεισμούς, προχωρώντας μπροστά στον 21ο αιώνα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις