Μετά την καταδίκη πολιτικών, πρώην βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τον ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, εντός του Οκτωβρίου η ευρωβουλή θα εξετάσει την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Μega, Σαράντης Μιχαλόπουλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε σήμερα τα απαραίτητα έγγραφα από τις ελληνικές αρχές για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού. Επόμενο βήμα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωβουλής, είναι να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του εν λόγω ευρωβουλευτή στην επόμενη ολομέλεια, στις 19 Οκτωβρίου.

Τονίζεται ότι θα ακολουθηθεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή του κατ’επείγοντος δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις στην αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι λόγω γραφειοκρατίας υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.

Τι θα συμβεί με την έδρα του Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά την ιστορική δικαστική απόφαση να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επικείμενη ανακοίνωση των ποινών. Ανάμεσα στους καταδικασμένους για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής των ναζί, Γιάννης Λαγός

Ο Λαγός προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση. Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

Ο Γιάννης Λαγός είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που σημαίνει από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια φυλακή. Στο άκουσμα της απόφασης, ο χρυσαυγίτης άρχισε να παραληρεί. Με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη «τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος», ενώ στην ίδια πρόταση βάζει το σήμα κατατεθέν της Χούντας των Συνταγματαρχών, το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» κι αμέσως μετά μιλά για… Χούντα της ΝΔ!

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του, κατέθεσε αίτηση ελαφρυντικών, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας πως ο Ευρωβουλευτής προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα η πλευρά του Λαγού αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Ο ευρωβουλευτής καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσής και ο συνήγορός του αναφέρθηκε στις δράσεις του υποστηρίζοντας πως: «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις