Για ασυμφωνία χαρακτήρων, είχαμε γράψει τρεις ημέρες νωρίτερα, μεταξύ Γεννηματά και Ανδρέα Λοβέρδου.  Σήμερα άδραξε μία ακόμα ευκαιρία για να  επικυρώνει την αντίθεσή του με τη μη πολιτική σύμπλευση του κόμματός του με το κυβερνών κόμμα.

Ο πολιτικός λόγος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. αν όχι και οι αντιδράσεις του σε συγκεκριμένα πολιτικά θέματα, συμβαδίζουν τη Δεξιά. Θα έλεγε κάποιος ότι τίποτα πασοκικό δεν του έχει απομείνει κι αυτό δεν είναι ψόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Από την εποχή των μνημονίων έχει συνταχθεί με την νεοφιλελεύθερη πολιτική και έχει προβεί σε πράξεις που δεν συνάδουν σοσιαλιστικό κόμμα. «Το χρονικό μιας διαπόμπευσης», ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδος Ζωή Μαυρουδή. Έχει κατέγραψε την περιπέτεια των οροθετικών γυναικών, των οποίων ο τότε ότε υπουργός Α. Λοβέρδος φρόντισε να δοθούν οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα ως εκδιδόμενες.

Σήμερα ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την Άννα Διαμαντοπούλου στη θέση του Άνχελ Γκουρία,για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ, την ηγεσία του Οργανισμού (και όχι για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ όπου παραμένει ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης). Εξήγησε δε τους λόγους της επιλογής του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ  για τον 21ο αιώνα.»

Τη πρόταση αυτή αν και δεν έχει μέλλον υλοποίησης και μάλλον αφορά μέλλοντα ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σχολίασε στη συνέχεια ο Α. Λοβέρδος μέσα από το προσωπικό του twitter. Έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του ΟΟΣΑ. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε».

Ένα σχόλιο διπλής απεύθυνσης και προς την ΝΔ αλλά και προς την πρόεδρο Γεννηματά που έχει επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση για να μην υπάρξουν άλλες απώλειες από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, και επισημαίνει:

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει:
Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη;
Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις