Στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε στη χθεσινή του παρέμβαση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργειου Υγείας για τον κορονοϊό Ο κ. Τσιόρδας έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

Πολιτική ένταση ωστόσο, πυροδότησε η διαπίστωση του κ. Τσιόδρα πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτήν τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς» κάνοντας τον συνήγορο στην κυβερνητική αδυναμία για λήψη μέτρων στον συγκεκριμένο τομέα.

Η δήλωση Τσιόδρα

«Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο.»

Οξεία αντίδραση από  ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα κάνοντας  λόγο για ανακριβή δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και οαναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης προέβησαν στην εξής κοινή δήλωση:

«Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.».

Καραμανλής: Δεν μπορούμε να βγάλουμε άλλα λεωφορεία

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, πως 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές επιδιορθώσεις:

«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να λέγονται αυτά τα ανυπόστατα ψέματα. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων», σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία», εξηγώντας ότι για αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει άμεσα το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing, βγάζοντας ημέρα με την ημέρα περισσότερα οχήματα στους δρόμους.

Το άδειασμα από την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Μιλώντας στον Ant1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αναφέρθηκε και στο θέμα του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων αφού όπως τόνισε δεν μπορεί να τηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση. Πρότεινε δε η Πολιτεία να επιδοτήσει τους εργαζόμενους με κουπόνια προκειμένου να χρησιμοποιούν ταξί και τουριστικά λεωφορεία για να κυκλοφορούν χωρίς συνωστισμό.

Δείτε το Video από το 03΄10΄΄ για τα ΜΜΜ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις