Νάσος Ηλιόπουλος lockdown: Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Νάσος Ηλιόπουλος lockdown: Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε και συνειδητά σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε

 

“Μιλάγανε συνέχεια για τις πλατείες τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι το 86% των μεταδόσεων του ιού έγινε σε κλειστούς χώρους.
Τη Δευτέρα το πρωί έλεγαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση στα σχολεία και το βράδυ έκλεισαν τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη.
Έλεγαν ότι δεν μεταδίδεται ο ιός στα ΜΜΜ και τώρα παραδέχονται το πρόβλημα αλλά προσθέτουν ότι δεν μπορούν να “γεννήσουν λεωφορεία”.
Μιλάνε για ενίσχυση του ΕΣΥ τη στιγμή που στα νοσοκομεία βρίσκονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι.
Μιλάγανε για 1200 ΜΕΘ και το σύστημα είναι στο κόκκινο με 190 διασωληνωμένους.
Μιλάνε για 24 δις οικονομική ενίσχυση τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι έκτακτες δαπάνες είναι μόλις κάτι παραπάνω από 5 δις.
Μιλάνε για 800 ευρώ που τελικά θα είναι 600 και θα πληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συνειδητά σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Ιδεοληψίες και ανικανότητα δεν της επιτρέπουν να στηρίξει ούτε το σύστημα υγείας ούτε την κοινωνία.
Στις δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας δουλειά όλων μας είναι να αποτρέψουμε την κοινωνική κατάρρευση. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του.
Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας, για να νικήσει η ζωή!
(γραφίστικο Johnny Brankaert)

Τσίπρας συνέντευξη πανδημία: Οι πίνακες που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πίνακες, που τεκμηριώνουν, όπως είπε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την «εγκληματική ολιγωρία» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με όλες τις διαστάσεις της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού περί επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας τόσο ως προς τα μέτρα πρόληψης (τεστ) όσο και ως προς τα κρούσματα δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η ενίσχυση του ΕΣΥ υπολείπεται όχι μόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αλλά και σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2019). Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε επίσης στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση των δημοσίων συγκοινωνιών. «Αυτά δείχνουν πως η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τραγική, καθώς είναι εμφανής η μείωση των δρομολογίων», είπε.

Δείτε τους πίνακες:

«Συμβούλιο αρχηγών και υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής»

«Μετά και την άρνησή του να προσέλθει να απαντήσει στη Βουλή σε ερώτησή μου, κάλεσα αυτήν τη συνέντευξη για να παρουσιάσω την πραγματικότητα ως έχει. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο κος Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όρια του και γιατί οι ΜΕΘ δεν επαρκούν. Βάζει λουκέτο επειδή αδράνησε. Και αδράνησε παρά το ότι τα στοιχεία ήταν εξόχως ανησυχητικά εδώ και αρκετό καιρό», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Για να συμπληρώσει:

«Η Ελλάδα δεν είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως διαρκώς η κυβέρνηση καυχιέται. Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες τα πάει εξαιρετικά άσχημα. Και ο κος Μητσοτάκης, επιμελώς το κρύβει. Είτε λέει ψέματα είτε λέει τις μισές αλήθειες. Συγκρίνοντας απόλυτα νούμερα σε χώρες με πολλαπλάσιο σε σχέση με τη δική μας χώρα πληθυσμό».

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ερώτημα περί συναίνεσης, είπε: «Αν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη δεν θα έριχνα την ευθύνη στους πολίτες και στις άλλες δυνάμεις αλλά θα παίρναμε μέτρα. Θα συγκαλούσα το συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών για να αναλάβουμε κοινή δράση έναντι της κρίσης και της πανδημίας. ακόμα και με έναν Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Και να παγώσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και τα νομοσχέδια. Έτσι, θα μπορούσαμε να βάλουμε όλοι πλάτη».

Διαβάστε περισσότερα