Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν για τη συγκεκριμένη φωτό και την  διπλή ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη που ζητούσε: «…μία επίσημη διάψευση ότι η φωτογραφία δεν είναι αληθινή», η απάντηση δόθηκε από τον κ Πέτσα.

Η φωτογραφία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν τραβηγμένη στις 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα. Λίγο αφότου είχε ανακοινωθεί πως υπάρχουν 98 νεκροί από τον κορονοϊό».

Μιλώντας στο προστατευμένο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι κατηγορούν τον πρωθυπουργό γιατί είναι ανθρώπινος και δεν θα αρνηθεί ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί σε κάποιον. Και συνέχισε με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και τη φωτογραφία λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι». Βέβαια οι ολιγοήμερες διακοπές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ενάμιση χρόνο δεν μπορούν να συγκριθούν με την εικόνα ενός πρωθυπουργού την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά.

Το θέμα δεν είναι ότι στη φωτογραφία παραβιάζονται όλα τα υγειονομικά μέτρα καθώς φωτογραφίζεται με αγνώστους που κάνουν μότο κρος στην Πάρνηθα. Kαι δεν τηρoύνται οι περιορισμοί του lockdown για προσωπικούς λόγους. Αλλά το γεγονός ότι όταν παγκοσμίως η πανδημία έχει αλλάξει τον κόσμο και την ίδια στιγμή η Ελλάδα σημειώνει θανατηφόρες πρωτιές, δεν μπορείς να είσαι την ίδια στιγμή και πρωθυπουργός και happy traveler. Ούτε μπορεί η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να παραπέμπει διαρκώς στον ΣΥΡΙΖΑ.

H συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίστηκε λίγα 24ωρα μετά από τα σχόλια στα social media που προκάλεσε η επιλογή του πρωθυπουργού να αναρτήσει φωτό που ψωνίζει από ζαχαροπλαστείο τσουρέκι, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που μετράει καθημερινά δεκάδες νεκρούς. Το θέμα δεν είναι φυσικά ότι έκανε την αγορά αλλά που θεώρησε φυσικό να αναρτήσει μια ανέμελη εμφάνισή του στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη.

Το να μην επηρεάζει η εργασία την προσωπική ζωή δεν συνάδει με ένα πρωθυπουργό. Και δη σε αυτούς τους καιρούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις