Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας στο Θέμα 104,6, σημείωσε ότι «είμαστε ένα μήνα σε καραντίνα και από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε 2.663 απώλειες συνανθρώπων μας. Συνεχίζουμε να έχουμε σχεδόν 100 απώλειες καθημερινά, σίγουρα κάτι δε δουλεύει».

«Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους εργασίας, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Στη Βόρεια Ελλάδα υπήρξε ένας μόνο εργασιακός χώρος που “έδωσε” 190 κρούσματα», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή, στην πιο κρίσιμη μάχη με την πανδημία, το υγειονομικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα είναι στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής κατάρρευσης».

Τόνισε, ακόμα, ότι «υπήρξε επώνυμη καταγγελία από γιατρό στο Κιλκίς, ότι εδώ και δύο εβδομάδες είναι θετικός στον ιό και δεν έχει καταγραφεί ως κρούσμα στη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ, ενώ ιδιωτικό εργαστήριο κοινοποίησε αθροιστικά αποτελέσματα των τεστ με καθυστέρηση 13 ημερών».

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να μπορούν να γίνονται μαζικά και να καταγράφεται επαρκώς η διασπορά του ιού, σε επίταξη των απαραίτητων ιδιωτικών δομών υγείας, σε ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και, βέβαια, στη λήψη ουσιαστικών μέτρων στους χώρους εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Εργασίας αρνείται να δώσει στοιχεία για το ποιοι και πόσοι σχετικοί έλεγχοι γίνονται στους χώρους δουλειάς». «Προστασία της ανθρώπινης ζωής όμως, εκτός από το υγειονομικό σκέλος, σημαίνει και μέτρα οικονομικής στήριξης σε όλους τους κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα του lockdown», συνέχισε.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για Δώρο Χριστουγέννων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, ζητώντας να καλυφθεί από το κράτος το Δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζομένους σε αναστολή, όχι στη βάση της αποζημίωσης των 534 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, αλλά στη βάση του κανονικού τους μισθού. Αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα στήριζε τους εργαζόμενους αλλά θα αφαιρούσε και ένα βάρος από τις επιχειρήσεις», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις