Το ΦΕΚ της πρόσληψης δημοσιεύτηκε χτες και αναφέρει: “Με την απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 45 έως 48 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133) (…) και το π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 121), προσλαμβάνεται από 1-11-2020 ο Γρηγόριος Ψαριανός του Νικολάου σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, με ΜΚ 13 της ΠΕ κατηγορίας”.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, είναι ένα πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί συχνά για εμπάθεια και “προσωπικό” ύφος στον πολιτικό του λόγο, για σεξιστικά σχόλια και συμπεριφορές, ενώ σε δημόσιες συζητήσεις στις οποίες συμμετέχει εμφανίζεται συχνά εριστικός. Η είδηση για τον διορισμό, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση αφού ο κ. Ψαριανός δηλώνει “αντικρατιστής” και έχει στο παρελθόν καταφερθεί κατά των δημοσίων υπαλλήλων και του Δημοσίου γενικότερα, χαρακτηρίζοντάς το “ιερή αγελάδα“.

Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “”Πλούτος παράγεται στον ιδιωτικό τομέα. Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο. (…) Έχουμε τσακίσει τον ιδιωτικό τομέα. Τα μισά μαγαζιά είναι κλειστά σε όλες τις πόλεις και εμείς ενδιαφερόμαστε πώς θα δουλέψει ένας συγκεκριμένος τομέας του Δημοσίου για να βάλουμε εκεί τους κουμπάρους και τις φιλενάδες μας”.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

“Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων και της αξιοκρατίας, που στον αριθμό ρεκόρ των μετακλητών πρόσθεσε πλέον και τον κ. Ψαριανο, ο οποίος δήλωνε ευγνώμων στον κορονοϊό, γιατί θα καθαρίσει τη χώρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να μοιραστεί τη σκέψη του νέου της μετακλητού, με τους συγγενείς των 3.540 θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας” ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαϊδης αναφερόταν σε ανάρτηση του κ. Ψαριανού, στην οποία δήλωνε ευγνώμων στον ιό γιατί θα “καθαρίσει” τον πλανήτη από διάφορα δεινά, μεταξύ των οποίων και την “συριζίαση“.

Αντιδράσεις υπήρξαν από πολλούς πολίτες με αποτέλεσμα είναι το hashtag #ψαριανός να “τρεντάρει” δυνατά σήμερα, με διάφορα σχόλια από χρήστες των social media.

Ενδεικτικά:

Ο Γρηγόρης Ψαριανός γεννήθηκε στο 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, της ΔΗΜΑΡ και του Συνασπισμού. Μέχρι το 1987, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, ενώ πριν από την προσχώρησή του εκεί είχε δραστηριοποιηθεί στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Αττικής Γης» και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος. Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών, στις εκλογές του 2007 και του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ, του 2012 με τη Δημοκρατική Αριστερά και του 2015 με το Ποτάμι.

Με τον επίσης βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαφωνώντας με τη στάση του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση. Τελικά ο Ψαριανός δήλωσε «παρών».  Τον Μάιο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών. Έλαβε 11.051 ψήφους και δεν εξελέγη βουλευτής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις