Συγκεκριμένα η Endeavor Greece από την οποία έχει αποχωρήσει η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αναφέρει απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της 23/12/2020:

«Η Endeavor είναι ένας διεθνής φορέας, κι έχει στόχο να υποστηρίζει και να αναδεικνύει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες. Θεμελιώδης πεποίθηση της Endeavor είναι ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η καινοτομία και η συνολική ευημερία ευδοκιμούν όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Η Endeavor Greece έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor το διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονώντότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic. Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop.

Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Oύτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie. Η Endeavor Greece παρέχει σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι απαράδεκτο να μας εμπλέκουν κάποιοι, χρησιμοποιώντας ψευδείς ισχυρισμούς, σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.”

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την συγκεκριμένη σχέση μετά τις ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα e-mail  που προέκυψαν για την υπόθεση της Folli Follie από την έκθεση της PwC για τα πεπραγμένα της εταιρείας και από τα οποία προέκυπτε ενδιαφέρον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που είχα δημιουργηθεί στην εταιρεία. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις