Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε ότι είναι αναγκαίο να γίνει εμβολιασμός στον πληθυσμό “χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να τα πάρει, αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά – έτσι κι αλλιώς – διαδικασία” δήλωσε. “Χωρίς αυτά τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται” τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην μάχη των εργαζομένων στην Υγεία, τόσο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους, όσο και για να διεκδικήσουν για τον κλάδο τους. “Ο,τι γίνεται κατορθωτό, γίνεται με το προσωπικό παράδειγμα, τον προσωπικό τους αγώνα και στη δουλειά τους, μέσα στα νοσοκομεία και έξω στους δρόμους, έξω από τα υπουργεία με τις κινητοποιήσεις τους, τις διεκδικήσεις τους που βοηθάνε να πιέζονται και τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι καλύτερο για το λαό”, ανέφερε.

Έκανε αναφορά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που “αντιμετωπίστηκαν” από την Αστυνομία, λέγοντας πως  τα μέτρα προστασίας που παίρνουν σε αυτές, είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά που ισχύουν στους χώρους εργασίας τους. “Είναι υπεύθυνοι οι γιατροί, γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και ήρωες. Φοράνε και τη μάσκα, έχουν τα αντισηπτικά, έχουν τις αποστάσεις τους, πολύ περισσότερες αποστάσεις κρατάνε στις κινητοποιήσεις τους, απ’ ότι βλέπουμε, παρά όταν συνωστίζονται μέσα στο χειρουργείο, μέσα στο ιατρείο, στη ΜΕΘ κλπ. Αυτό είναι κατανοητό”, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Τόνισε επίσης πως “το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που τις έχει καταθέσει στη βουλή, στην κυβέρνηση. Συμφωνεί με τα αιτήματα των γιατρών, των υπολοίπων υγειονομικών και πρέπει αυτά να ληφθούν υπόψη πάρα πολύ σοβαρά και να υλοποιηθούν άμεσα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις