Ο Χουλουσί Ακάρ, φέρεται να δήλωσε, από την Τρίπολη, όπου επιθεώρησε τουρκικά στρατεύματα: “Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα,  ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν”.

Επίσης, ο Ακάρ τόνισε πως η Τουρκία θέλει να επιλύσει τα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου. Υπενθύμισε πως η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται σε συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε πως η Άγκυρα είναι πάντα διαθέσιμη για διάλογο, αλλά οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. “Δυστυχώς,  τα τρίτα μέρη δεν βλέπουν αυτές τις προσπάθειες και δεν είναι ουδέτερα. Περιμένουμε από τα τρίτα μέρη να είναι αντικειμενικά και λογικά. Ωστόσο, οι έλληνες γείτονές μας, εκμεταλλεύονται στην κατάσταση με κάθε ευκαιρία και χρησιμοποιούν μεθόδους που ενισχύουν την ένταση”.

Ο ίδιος απεύθυνε προειδοποίηση στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, λέγοντας πως αν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις, θα θεωρηθούν στόχοι “παντού”. Ο Ακάρ δήλωσε πως οι δυνάμεις του στρατάρχη δεν θα έχουν “πουθενά να κρυφτούν” αν εξαπολύσουν επίθεση στις τουρκικές δυνάμεις.

Χτες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κατήγγειλε τις ενέργειες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο,  μετά από ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ελληνική πλευρά.  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χαμί Ακσόι, δήλωσε πως “η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στην περιοχή”.  Επίσης, είπε πως η έκδοση της ΝΟΤΑΜ είχε “στόχο (το ελληνικό ναυτικό) να κινηθεί σε 15 περιοχές στο Αιγαίο, μεταξύ αυτών και αρκετών αποστρατικοποιημένων νησιών και μεγάλων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο”.   Ο Ακσόι κάλεσε την Ελλάδα “να δράσει με υπευθυνότητα και να συνεισφέρει στις προσπάθειες που γίνονται για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις