Σφοδρή αντίδραση στην κοινή γνώμη προκαλεί πλέον η επιλογή των πολιτικών προσώπων που σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα εμβολιάζονταν συμβολικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να σταλεί ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες πλήθος πολιτικών στελεχών έχει σπεύσει να εμβολιαστεί, ενώ τα πρώτα εμβόλια που είχαν σταλεί στη χώρα μας ήταν σχεδόν αποκλειστικά για το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι εμβολιάστηκε και η  σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή, η οποία είναι πλαστικός χειρούργος σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του εμβολιάστηκε ως υγειονομικός, καθώς βρισκόταν στη λίστα αυτών που έχουν προτεραιότητα.

Αντιδράσεις στο «Σωτηρία»

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνου Παπανικολάου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών για να εμβολιαστούν πολιτικοί.

Σύμφωνα με τον κ Παπανικολάου :«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” -υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο- με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», όπου πέντε υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν αν και ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού τους ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σήμερα η Κυβέρνηση θα αντιδράσει επίσημα με παρέμβαση ή ανακοίνωση ώστε να αναστραφεί η συγκεκριμένη κατάσταση με τους εμβολιασμούς

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις