«Στηρίζω τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας για τον πρόσφατο ανασχηματισμό στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι». Ο ίδιος ανέφερε πως «συνεχίζω με αίσθημα ευθύνης», «δεν βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω συναισθήματα» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι είναι στρατευμένος στις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, του υπεύθυνου πατριωτισμού και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εξέφραζε και εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν έχει σημασία ότι στην παρούσα φάση δεν είναι υπουργός.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω τις μεταρρυθμίσεις και να δώσω ένα σήμα, ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι χρειάζονται άνθρωπο από την κοινωνία, χρειάζονται άνθρωποι που έχουν πολλές δεκαετίες ενσήμων, σκληρής δουλειάς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και είμαστε εδώ για να γίνουν πράξη οι αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας για να προχωρήσει μπροστά», τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο διάδοχός του στο υπουργείο, Μάκης Βορίδης προώθησε αμέσως στη Βουλή το νομοσχέδιο το ΑΣΕΠ για το οποίο εργάστηκε πολύ σκληρά, «αποδεικνύοντας ότι έχει πλήρη συνέχεια η κυβέρνηση». Για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, τόνισε ότι στοχεύει να μειώσει το χρόνο των προσλήψεων στο δημόσιο και να διασφαλίσει ότι ο κατάλληλος άνθρωπος πηγαίνει στην κατάλληλη θέση.

Υπενθυμίζεται πως κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό ο κ. Θεοδωρικάκος έμεινε εκτός κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός χρεώθηκε το «φιάσκο» με τις μάσκες, μολονότι θεωρούνταν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού από την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού έγραψε στο Facebook του τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν μαζί μου σήμερα. Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο υπουργείο Εσωτερικών. 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος». Αξίζει να σημειωθεί, πως δε γίνεται καμία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις