Σημαντική δυναμική και δυναμικότητα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Bόρειας Μακεδονία βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από τη Βόρεια ΜακεδονίαΜπουγιάρ Οσμάνι.

Ο κ. Οσμανί βρίσκεται στην Ελλάδα και πλην του Νίκου Δένδια είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα με την υπογραφή τριών μνημονίων που αφορούν τους τομείς της διπλωματίας, της πολιτικής προστασίας, του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων είπε ο κ. Δένδιας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος και φίλος της Βόρειας Μακεδονίας με τη χώρα μας να έχει συμφέροντα στη σταθερότητα της περιοχής. Υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας στην ΕΕ υπογράμμισε ο κ.Δένδιας σημειώνοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κενό σταθερότητας στην περιοχή μας είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη χώρα του κ. Οσμάνι για την ευθυγράμμιση της με την ΕΕ για την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να έχουμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για να υπάρχει πρόοδος. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή της, χρειάζεται όμως μεγάλη πρόοδος για τη συνετή χρήση του ονόματος και την εκρίζωση του προβλήματος της αρχαιοποίησης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας.

Είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία τι έχει συμβεί στην αρχαιότητα: οι συμπατριώτες σας δεν ήταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του ο κ. Οσμάνι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση της να στηρίξει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Β. Μακεδονίας ενώ σημείωσε ότι με δέσμευση στη Συμφωνία των Πρεσπών θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις