Προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ωστόσο η ίδια ανέφερε πως δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς όπως είπε οι καθηγητές της Γ’ Λυκείου διδάσκουν παράλληλα στην Α’ και Β’ Λυκείου όπου τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά όπου το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης: «Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως είναι διαφορετικό με αυτό της δια ζώσης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε πάνω από ένα σχολείο».

Η ίδια ανέφερε: «Για τη Γ΄ λυκείου έχουμε μία ιδιαίτερη μέριμνα, έχουμε προχωρήσει και σε περικοπή της ύλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα με τους ειδικούς».  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατέστερη ημερομηνία για επιστρέψουν οι μαθητές είναι η 25 Ιανουαρίου.

Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με τολμηρές ενέργειες το μεταρρυθμιστικό της έργο, για να δώσει στα παιδιά το πανεπιστημιακό περιβάλλον που τους αξίζει. Μάλιστα, διερωτήθηκε «τι ακριβώς θέλουν» όσοι αντιδρούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, λέγοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, με πλέον σοκαριστικό περιστατικό την ταμπέλα που κρέμασαν στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά με την ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου ενώ θα φορούν και ειδική στολή. Η ομάδα αυτή θα έχει παρουσία μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Σε ερώτηση για την ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς, πως είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες. Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι με τις αλλαγές που προωθούνται δίνεται τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, ενώ για εκείνους που ήδη φοιτούν ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις