Στο πλαίσιο των προσυνεδριακού διαλόγου συνεδριάζει διαδικτυακά (μέσω zoom) απόψε Κυριακή 17/1 η “Κίνηση Μελών”, η μεγαλύτερη τάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή περίπου 300 στελεχών μεταξύ των οποίων περίπου 40 νυν βουλευτές, 60 πρώην αλλά και στελεχη της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

Παππάς, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης σε θερινή συνάντηση με φορείς για θέματα της πανδημίας

Καθόλου τυχαία η ηγετική ομάδα των λεγόμενων και προεδρικών, εθεάθη έξω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή 15/1 το απόγευμα μετά το τέλος της συζήτησης για την πανδημία.
Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μπαλάφας και Χρήστος Σπιρτζης, Νεκτάριος Σαντορινιός κ.α συναντήθηκαν με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές για την αποψινή συζήτηση αλλά και τον οδικο χαρτη προς το συνεδριο.
Χωρίς εντάσεις και διχασμούς, με εξωστρέφεια, ανοικτά μυαλά και εγρήγορση, σε σχέση με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και ενδεχομένως οδηγήσουν ακόμα και σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Η “Κίνηση μελών” στηρίζει την ισχυροποιηση του κομματος και θα συμβάλει ακόμα πιο ενεργά στη σύνταξη του προγράμματος του κόμματος, χωρίς να εκδόσει σήμερα κάποιο κείμενο το οποίο θα μπορούσε να δώσει τροφή συζητήσεων και ερμηνειών στους αντιπάλους αλλά και τον μη φιλικό τύπο.
Το νέο ζητούμενο που μπαίνει στο τραπέζι ακούει στον όρο “δεύτερο κύμα διεύρυνσης” προκειμένου το κόμμα να πυκνώσει τις τάξεις του σε επίπεδο οργανώσεων να προχωρήσει συντεταγμένα στις εσωκομματικές εκλογές των νομαρχιακών οργανώσεων (με τη νέα τους δομή) μέσα στο Φεωρουάριο ώστε να οδηγηθεί σε ένα επιτυχημένο προγραμματικό συνέδριο τον Απρίλιο που δεν αποκλείεται να είναι και προεκλογικό.
Η διεύρυνση όμως δεν θα γίνει μόνο μέσω των οργανώσεων, καθώς υπάρχουν οι όμοροι πολιτικοί χώροι ή πρόσωπα που συνεργάστηκαν ή μπορούν να συνεργαστούν στην πορεία και δεν μπορούν να συμμετέχουν εξ αυτών των λόγων στις τρέχουσες διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύνφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, στις επαφές του τόσο με τους με την “Κίνηση μελών” την Παρασκευή όσο και με την άλλες τάσεις “Ομπρέλα”, “ΡΕΝΕ” πρόσφατα, χρησιμοποιούσε τακτικά τη λέξη “Εμείς” προκειμένου να δείξει την ανάγκη ενότητας μπροστά στις επερχόμενες προκλήσεις ενώ απέπνεε μία σιγουριά ότι παρά τα όσα γράφονται από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου, η φθορά της κυβέρνησης είναι διαρκής και μεγάλη και σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί από την κοινωνία να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.
Στην αποψινή διαδικτυακή συνέλευση της “Κίνησης μελών” αναμένονται να συζητηθούν πέρα από τις κομματικές διαδικασίες, η διαχείριση της πανδημίας, η οικονομία τα εθνικά θέματα αλλά και κάποια άλλα που είναι επίκαιρα και ενδεχομένως θα έχουν προεκτάσεις το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις