«Από την εντυπωσιακή φωτογραφία της χιονισμένης Ακρόπολης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τη λεζάντα: “Νωρίς το πρωί γύρισμα μέσα στα χιόνια για την επερχόμενη ταινία που ανέθεσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση’’ μαθαίνουμε πως στην Ακρόπολη γίνονται γυρίσματα για μια ταινία που έχει αναθέσει το Ίδρυμα Ωνάση στην εταιρεία Αlaska films», αναφέρει σε δήλωση της η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως αναφέρει, «η δημοσίευση της φωτογραφίας αρχικά από το Ίδρυμα Ωνάση, κατόπιν από το site του ΥΠΠΟ και μετά από το site της εταιρείας που κάνει τα γυρίσματα της ταινίας, εγείρει πολλά ερωτηματικά». «Δεδομένου ότι η κινηματογράφηση μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Ακρόπολη γίνεται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεσα να απαντήσει και να δημοσιοποιήσει όλες τις διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τη συγκεκριμένη κινηματογράφηση», σημειώνει.

«Όπως οφείλει άμεσα να απαντήσει πόσο αποτιμά, με την πρόβλεψη για την καταβολή αντίστοιχου αντιτίμου, το προνόμιο του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας που κάνει τα γυρίσματα να προσθέσουν στο brand name και στην επικοινωνιακή στρατηγική τους την εικόνας της Ακρόπολης, οικουμενικού μνημείου με ανεκτίμητο συμβολικό κεφάλαιο για τη χώρα», υπογραμμίζει η κυρία Αναγνωστοπούλου.


«Επειδή η κυρία Μενδώνη μας έχει συνηθίσει να αποφασίζει χωρίς να λογοδοτεί, να παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες, καλό είναι μας δημοσιοποιήσει με διαφάνεια τι συμβαίνει και να μας καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται για άλλη μία από τις γνωστές αυθαιρεσίες με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομα της στο ΥΠΠΟ. Αν όχι, τότε θα έχουμε και εμείς κάθε δικαίωμα να πούμε ότι η Κυρία Μενδώνη για άλλη μια φορά, αυτοκρατορικά, αποφάσισε», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις