Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε μια ανάρτηση στο facebook που έκανε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος γνωστοποίησε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα.

Οι αντιδράσεις εστιάζουν στο γεγονός ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ που βρίσκεται σε ισχύ, στην Αττική δεν επιτρέπονται βαπτίσεις. «Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του.


Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν ήταν και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία σχολίασε το γεγονός με την παρακάτω ανάρτηση: «Ένα θέμα με την ισονομία το έχουμε σε αυτή τη χώρα ε; χτεσινό ποστ του AdonisGeorgiadi. Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;».


Mε τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπήσω αλλά για τη συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίησή της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία».


Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας πως “η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους”. Ανέβασε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

Η άδεια για την τέλεση της βάπτισης που έδωσε η Πολιτική Προστασία

Στη συνέχεια ο υπουργός επανήλθε με μία σειρά από tweets στα οποία παρέθετε αποδεικτικά έγγραφα της άδειας που έλαβε από την Πολιτική Προστασία, ενώ ακόμα έκανε λόγο για “απίστευτη υποκρισία των Αριστερών” περιμπλέκοντας μέσα στο μήνυμά του τις πορείες των περασμένων ημερών για τον Κουφοντίνα.

“Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις. Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κλπ ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατήρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους…αριστερά”, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις