Μετά από παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης και μήνυση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σταμάτησαν οι εργασίες για το εκ νέου σφράγισμα του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» οι οποίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα υπό αστυνομική προστασία.

Η μήνυση έγινε μετά τη διαπίστωση ότι οι εργασίες σφραγίσματος δεν είχαν άδεια από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Τα συνεργεία υπό την προστασία της αστυνομίας είχαν προλάβει να κλείσουν με σιδεριές μια από τις δυο εισόδους του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός». Μετά την υποβολή της μήνυσης, αποχώρησαν ενώ γίνεται διαπραγμάτευση για να αφαιρεθούν οι σιδεριές και από τη μια είσοδο.

Για τη νέα αστυνομική επιχείρηση ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook επισήμανε ότι: «Με λαμαρίνες! Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει. Ο πολιτισμός και η ζωή θα νικήσουν! ΥΓ. Για άλλη μια φορά ζούμε τον βανδαλισμό ενός μνημείου αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης χωρίς καμία άδεια από την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων».

Στη σελίδα στο Facebook του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου με ανάρτησή τους καλούν όλους και όλες τις φίλες του «Εμπρός» σε συγκέντρωση προκειμένου να αποτραπεί «το έγκλημα ενάντια στο πολιτισμό και την κοινωνία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις