Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το Περιβάλλον, την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση παρουσιάζει λίγο μετά τις 20.00 ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, μια και το θεωρεί κομβικό στοιχείο των πολιτικών του προτεραιοτήτων. Μάλιστα στην πρόσφατη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγής – Εμπορίου της Βουλής που συζητήθηκε το θέμα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή ατολμία που έρχεται σε αναντιστοιχία με το προβληματισμό που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ. Όπως είχε επισημάνει «οι πρωτοβουλίες του κ. Μπάιντεν δημιουργούν νέες πολιτικές προκλήσεις στην Ευρώπη, ξεπερνούν τη συζήτηση στην Ευρώπη, που αποδεικνύεται σε ένα βαθμό συντηρητική, και στα θέματα της εργασίας, και στα θέματα της ανάπτυξης και στα θέματα του περιβάλλοντος. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αποδεικνύεται πίσω από τις ανάγκες. Και σε αυτή την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, που είναι πίσω από τις ανάγκες, εντάσσεται και ο κ. Μητσοτάκης».

Προνομιακός συνομιλητής με τους Πράσινους της Γερμανίας

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι το ελληνικό πολιτικό κόμμα που αποτελεί προνομιακό συνομιλητή με τους «Πράσινους» της Γερμανίας. Δηλαδή την ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Προσωπική σχέση μάλιστα έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, που θεωρείται το πρόσωπο κλειδί για τις εξελίξεις στην Γερμανία λόγω της μεγάλης της πολιτικής απήχησης. Επίσης στο εσωτερικό της χώρας, το κόμμα των Οικολόγων – Πρασίνών έχει ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις