Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας την για κενό στρατηγικής και ασυνεννοησία στο εσωτερικό της, με αφορμή το νέο αποκλεισμό της χώρας μας από την διαδικασία του Βερολίνου, το ευρωπαϊκό διπλωματικό «τραπέζι» που συζητά το μέλλον της Λιβύης, ενώ αντίστοιχα η Τουρκία θα είναι ξανά παρούσα.

Και τούτο παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για δήθεν επιστροφή της Ελλάδας που ακολούθησαν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην αραβική χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παρών στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή διαδικασία της Σύσκεψης του Παλέρμο το 2018.

Ακόμη και η αντίδραση στον αποκλεισμό ήταν αντιφατική, δεδομένου ότι ο μεν κ. Δένδιας προχώρησε σε ασυνήθιστα έντονη κριτική της γερμανικής στάσης, ενώ την ίδια μέρα ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε εντελώς άλλο κλίμα, βεβαίωνε σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι ο Γερμανός ομόλογος του «άκουσε το ελληνικό αίτημα και δήλωσε βέβαιος ότι θα το διαβιβάσει στο υψηλότερο επίπεδο». Και όλα αυτά τη στιγμή που ο αποκλεισμός ήταν οριστικός και δεδομένος, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στο ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις