Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που άνοιξαν τις συζητήσεις σχετικά με τα«covid free» μαγαζιά στην εστίαση αλλά για τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, εστίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά, μετά την κάθοδό του από το βήμα, ο κ. Κάτσης πήρε το λόγο ρωτώντας τον: «Ακούσατε μήπως ότι ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα σε κανάλι δήλωσε ότι ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό;». Ασκώντας κριτική για τον ρυθμό εμβολιασμού αναρωτήθηκε, επίσης: «Ο κ. Πέτσας δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν έλεγε για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα;».

Εν συνεχεία εστίασε στα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι «κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους» και απευθυνόμενος προς τον Γ. Γεωργαντά ζήτησε εξηγήσεις: «Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό στους πολίτες και στους εστιάτορες αν το συνδέσετε με την δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους;».

Μάλιστα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει διάκριση στους πολίτες σε «σαν να είναι ατομική η ευθύνη η μη πρόσβαση στους εμβολιασμούς».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κάτσης αναφέρθηκε  στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή για να πει ότι όλα «οδεύουν καλώς», αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για την πολύ υψηλή θνησιμότητα στις ΜΕΘ της Αιτωλοακαρνανίας και της Έδεσσας και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αμετανόητα νεοφιλελεύθερη», λόγω των προτάσεων της για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, όπως είπε: «Η Ευρώπη και η Αμερική αλλάζει και εσείς δεν έχετε βγάλει κανένα συμπέρασμα από την πανδημία και την χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Τέλος, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηλίτευσε το γεγονός ότι από τη συζήτηση στη Βουλή λείπουν οι Υπουργοί Υγείας και Τουρισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζετε το ζήτημα του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid ως ένα τεχνικό ζήτημα ψηφιακής διακυβέρνησης ενώ είναι πολιτικό και αφορά το συνολικότερο σχέδιο ανοίγματος του Τουρισμού με υγειονομική ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις