Μετά το εξώδικο του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Παρασκευόπουλου, η «Oμάδα Aλήθειας» παραδέχθηκε ότι προέβη σε fake news ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του,  αποσύροντας το  δημοσίευμα που είχε αναρτήσει. Ο «ενημερωτικός» μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος δημοσίευσε τη Δευτέρα κείμενο με τίτλο «Βιασμός στα Πετράλωνα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει ο 35χρονος» αλλά αναγκάστηκε γρήγορα να αποσύρει το δημοσίευμα αναρτώντας νέο με τίτλο: «Δεν είχε αποφυλακιστεί με το ”νόμο Παρασκευόπουλου” ο βιαστής των Πετραλώνων».

Με ανάρτησή της στο Twitter παραδέχεται το λάθος λέγοντας πως  «δεν ήταν δική μας αποκάλυψη αλλά είχε αναπαραχθεί από τα περισσότερα ειδησεογραφικά site».

Χθες, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «ωμή προπαγάνδα», τονίζοντας ότι «τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα».

Η αποφυλάκισή του δεν έγινε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ, αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Φυλακίσθηκε τον Αύγουστο του 2015 για βιασμό καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών.

Η αποφυλάκισή του δεν έγινε με τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).

Αξίζει να σημειωθεί πως με το νέο Ποινικό Κώδικα (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις