Μέσα στις επόμενες ημέρες, και στο πλαίσιο της κλιμακούμενης προσέγγισης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση και παροχή κινήτρων στους εμβολιασμένους, στους οποίους αναμένεται να δοθούν μεγαλύτερες δυνατότητες να κινούνται τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολιάζοντας, παράλληλα, την «κάρτα ελευθερίας» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε πως είναι επιβράβευση και όχι προεκλογικό μέτρο. «Είναι μια επιβράβευση προς τους νέους που υπέστησαν περιοριστικά μέτρα και έβαλαν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους, την εκπαίδευσή τους, τους φίλους τους στον πάγο. Είναι μια ομάδα που επλήγη ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊου. Είναι επίσης μία ομάδα με έντονη κινητικότητα», είπε η κ. Πελώνη.

Στόχος, όπως είπε, είναι να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας και να θωρακίσουμε και τους νέους και την υπόλοιπη κοινωνία από ένα ενδεχόμενο νέο κύμα.

Απαντώντας επίσης στην κριτική που έχει δεχτεί το συγκεκριμένο μέτρο η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε όσους διαφωνούν με το μέτρο να τοποθετηθούν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν, να μην πάρουν τα χρήματα και να μην ενισχύσουν τις δραστηριότητες του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σχολιάζοντας την κριτική πως με την παροχή διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους θα δημιουργηθούν «πολίτες δύο ταχυτήτων», η κ. Πελώνη παράπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το όπλο που μας θωρακίζει απέναντι στη νέα μετάλλαξη και τον ιό είναι ο εμβολιασμός. «Όποιος δεν εμβολιαστεί κινδυνεύει», είπε προσθέτοντας ότι θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό. «Ένα πρέπει να είναι το μήνυμα, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος ζητάει τη χρήση μάσκας και για τους εμβολιασμένους πολίτες, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε και πάλι στις ανακοινώσεις που αναμένονται. «Αυτό είναι θέμα των επιστημόνων, προφανώς», είπε διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και εξαίρεση υπάρχει μόνο για τους ανοιχτούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

«Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο να ενθαρρύνουν όλες τις ομάδες πληθυσμού και τους νέους, που επιδεικνύουν μεγαλύτερη κινητικότητα, να εμβολιαστούν», απάντηση σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα καλέσει την αντιπολίτευση να στηρίξει την καμπάνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις