Η κυρία Πελώνη συνέχισε λέγοντας ότι «ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες».

Δείτε live:

Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσια υγείας, συνέχισε και έστειλε μήνυμα προς τους δύσπιστους πολίτες.

«Είναι στενάχωρο να βλέπουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους από ανεμβολίαστους», συνέχισε κάνοντας αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις.

Ο έλεγχος στην είσοδο των καταστημάτων θα γίνεται από μια ψηφιακή εφαρμογή που θα διαπιστώνει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης των τεστ σε μικρούς χώρους και δεν θα διατηρείται κανένα αρχείο. Η εφαρμογή αυτή θα είναι δωρεάν.

Η κυρία Πελώνη ανέφερε πως έρχεται αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων για επιχειρήσεις και πελάτες που δεν τηρούν τους νέους κανονισμούς.

Πρόσθεσε πως ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύει και για τους ξένους επισκέπτες.

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως κλειστοί και μεγάλοι χώροι συνάθροισης όπως είναι τα γήπεδα θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου, οι κλειστοί κινηματογράφοι και τα θέατρα ανοίγουν από σήμερα ως μικροί χώροι, ενώ από τις 15 του μήνα θα επιλέξουν εάν μπορούν να αυξήσουν τη χωρητικότητα του.

Στο ερώτημα για την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου ότι η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει εξαιτίας των ανεμβολίαστων είπε ότι «η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός και προκειμένου να προστατευθούμε από τις νέες μεταλλάξεις. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις